Bebeğiniz Diş Çıkarıyor – Çocuk Diş Hekimi Adana

Diş çıkarma, aileler için büyük bir sorun olabilir, bu yazıda en yaygın semptomlardan bazılarını listeleyeceğim. Bunların diş çıkarma ile nasıl ilişkili olduğunu açıklayacağım ve bu potansiyel olarak rahatsız edici zamanda küçük çocuğunuzu sakinleştirmeye nasıl yardımcı olabileceğinize dair bazı bilgiler paylaşacağım.

Çocuk Diş Hekimi Adana

Bebeklerde Diş Çıkarma Ne Zaman Başlar?

Diş çıkarma genellikle alt ön dişlerde altı ay civarında başlar ve son azı dişlerinin ortaya çıktığı 30-36 aylık döneme kadar devam eder. Diş çıkarma döneminde sinirlilik, uyku bozukluğu, diş etlerinde şişme, salya akışı, iştahsızlık, ağız çevresinde kızarıklık, hafif ateş, ishal, artan ısırma ve dişeti ovma ve hatta kulak ovma gibi belirtiler vardır. Bu semptomlar ebeveynlerin yüzde 70-80’i tarafından görülüp hekimlere bildirilen semptomlar arasında geçiyor. Peki, neden tüm bebeklerde diş çıkarma semptomları görülmez? Öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Diş Çıkarma Belirtileri Neden Soğuk Belirtileriyle Karıştırılabilir?

Araştırmalar diş çıkarmanın yaklaşık altı aylıkken başladığını göstermiştir. Bu, bir bebeğin annesinden plasenta yoluyla aldığı bağışıklıkların azaldığı zamanla aynıdır. Bu durum, bebeğin kendi bağışıklık sisteminin kurulmaya başladığı anlamına gelir.

Bu süre zarfında, bebekler küçük enfeksiyonlara karşı savunmasız hale gelir. Bu iki değişiklik meydana geldiği için, diş çıkarma belirtileri küçük bir hastalık veya soğuk algınlığı ile karıştırılabilir veya tam tersi olabilir. Bu, ebeveynlerin neden sadece yüzde 70-80’inin bebeklerinde diş çıkarma belirtileri bildirdiğini açıklıyor; Geri kalan yüzde 20-30’un ebeveynlerinin semptomları küçük bir hastalık veya soğuk algınlığı ile ilişkilendirmesi çok muhtemeldir.

Diş Çıkarma Semptomları

Cocuk Diş Hekimi Adana

Çocuk Diş Hekimi Adana

Aşağıda, yaygın olarak bildirilen diş çıkarma semptomlarının bir listesi, bebeğinize evde yardım etmenin yolları ve ne zaman doktoru aramanız gerektiği yer almaktadır:

  • Sinirlilik
  • Salya/Deride Döküntüler
  • Isırma ve kemirme
  • Düşük Dereceli Ateş
  • Yanak sürtme ve kulak çekme
  • İshal
  • Sinirlilik

Bu, diş etlerinden çıkan dişlerin rahatsızlığından kaynaklanır. Genellikle ilk dişler ve azı dişleri bebekler için en rahatsız edici olanlardır.